Homeshareus

Anne Claus Interiors uses natural materials and earth-tone colours for beach restaurant De Republiek


De Republiek by Anne Claus Interiors

Sand-coloured walls serve as a backdrop to the linen, cane and teak wood furnishings inside this beachside restaurant and bar near Amsterdam, designed by Anne Claus Interiors.

De Republiek is set along a stretch of beach in Bloemendaal aan Zee, a seaside neighbourhood just an hour’s train ride from central Amsterdam.

For the past 17 years, the restaurant and bar was just a temporary pavilion that was erected and dismantled each summer.

De Republiek by Anne Claus Interiors

Keen to have a year-round space for De Republiek, its owners asked Dutch architect Heiko Hulsker to design and build a permanent beachside structure.

Anne Claus Interiors was brought on board to develop the aesthetic of the internal spaces.

De Republiek by Anne Claus Interiors

“The architecture of the building with its high ceilings and steel is impressive, but I wanted to create a warm and very welcoming atmosphere,” the studio’s eponymous founder told Dezeen.

“I decided to create this with all-natural materials and earth-tone colours.”

De Republiek by Anne Claus Interiors

Walls throughout the 600 square-metre room are covered with a bespoke, sand-coloured plaster that’s mixed with epoxy resin.

Living room-style seating areas feature oversized sofas upholstered in taupe or ochre-yellow linen. Woven floor rugs, cane armchairs and timber coffee tables have been used as practical decorations.

A more formal dining setting is provided by a series of teak-wood tables, each one accompanied by a rich-brown seating banquette.

De Republiek by Anne Claus Interiors

Tucked away at the rear of the room is a relaxed lounge area that’s centred by a fireplace. It’s topped by a chunky flue that’s been washed with plaster to blend into the surrounding surfaces.

A bench seat with nutmeg-coloured cushions runs around the periphery of the space.

Beyond the expansive glazed panels that front the restaurant lies an outdoor decking area, where visitors can enjoy their meals with an unspoilt view of the ocean waves.

De Republiek by Anne Claus Interiors

The prep counter of the restaurant’s open kitchen is clad in umber, tan and butterscotch-coloured tiles, while battens of timber overlay the curved drinks bar.

Stacks of paper lanterns, suspended from the ceiling, form dramatic hanging sculptures.

De Republiek by Anne Claus Interiors

Tall leafy trees that graze the steel beams beneath the roof are dotted throughout the space.

“To play with the high and open space of the pavilion, I wanted to work with hanging elements and elements on the ground,” added Claus.

De Republiek by Anne Claus Interiors

Other projects by Anne Claus Interiors include the playful revamp of a media office in Amsterdam.

The workspace boasts baby-pink walls and features a chunky counter made from candy-coloured slabs of onyx.

The post Anne Claus Interiors uses natural materials and earth-tone colours for beach restaurant De Republiek appeared first on Dezeen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close Bitnami banner
Bitnami